Slavnostní otevření

Irena, napsáno 30. 7. 2017

„Kolik se vytisklo triček? Tak nanejvýš deset, ne?“ zeptal se mě kamarád Jirka. Jirka se nedávno stal vášnivým vyznavačem a propagátorem pozitivního myšlení. V praxi se to projevuje nevypočitatelně, většinou dost zvláštně, tentokrát náhodou zrovna takhle.
„Ano, tak nějak. Přibližně…“ odpověděla jsem. „Dvacet čtyři. Přesně.“
„Jo, to jsem málem uhodl. Je víc černých nebo bílých? Předpokládám, že jsou asi skoro samá bílá.“
„Ano, většina. Dvanáct bílých.“
„Jo. To je většina.“
„Přesně tak. Větší polovina.“ řekl Igor, aby se zapojil do hovoru.
„Jak já mám teď učit matematiku a vysvětlovat studentům, že obě poloviny jsou stejné?“ povzdechla si Renáta, která tento hluboce intelektuální hovor od počátku konsternovaně sledovala.
„Těžko, když větší polovina z nich stejně nedává pozor.“

Dlouho předtím, než jsme se mohli pustit do takovéto odborné diskuze zahrnující sčítání, odčítání, násobení, dělení a zlomky, musel proběhnout poměrně náročný proces. Několik členů SNONV předložilo své návrhy. O těch se hlasovalo a výsledek hlasování se předal do rukou profesionálů. Módní návrhářka nakonec sestavila model, na kterém se vyskytují motivy od tří autorů. Dalším krokem bylo najít vhodného výrobce, který z nás nesedře kůži. Oslovila jsem jich několik, zavrhla ty, co požadovali 641 Kč za tričko, nebo něco podobného. Jasným vítězem se stala firma ze Vsetína. Potom létala kyberprostorem spousta mailů -  objednávky od členů, hromadná objednávka do Vsetína ode mě. Nejhorší bylo to čekání, až trička dojdou, spojené s nejistotou, jak budou vypadat. Pak přišla ohromná úleva, když zásilka konečně dorazila, my jsme si je vyzkoušeli a zjistili, že vypadají přesně tak, jak jsme si je představovali. Výrobce neošidil kvalitu, návrhářka odvedla skvělou práci a autoři motivů také. Děkujeme.

Mezinárodní den naturismu - první sobota v červnu 2017 -  byl krásný letní den a my jsme se sešli na pronajatém pozemku, abychom slavnostně zahájili provoz. Čekalo nás milé překvapení. Saturnin vyrobil na své 3D tiskárně 40 přívěšků na klíče s novým logem SNONV, což vyšlo pro všechny zúčastněné. Když máme přívěšek, chtělo by to i klíč. A tak vznikl nápad na odemykání naší lokality, který by se mohl stát naší novou tradicí.

Nebylo to jediné překvapení od Saturnina. Daroval Igorovi vojenskou lékařskou brašnu a čepici – vše s nápisem SNONV. Je jen škoda, že lékárničku nemáme na pláži kde uložit. Určitě by se pří drobných úrazech hodila.

Jirka zorganizoval utkání v bowlingu. Udělali jsme si na památku pár fotek ve vodě v našich černých a bílých tričkách. Vzpomenuli jsme, co jsme společně prožili, poděkovali těm, co se nejvíc zasloužili o to, jak to tu dnes vypadá. Šampaňské teklo proudem, zátky létaly vzduchem a tóny naší hymny se nesly po hladině jezera. Ano, máme hymnu. A ne ledajakou. Je to operní árie.